Elometsä - koirien oma metsä Lempäälässä

05.08.2020
Kuulin ensimmäisen kerran Lempäälän Elometsästä kun paikka oli vasta työn alla. Heti reaktio oli, että "vau, tälläinen tulee todellakin tarpeeseen!". Omaan käyttöön vuokrattavalla reilun hehtaarin kokoisella metsällä on useita etuja. Ei tarvitse pelätä koiran karkaamista eikä jännittää vastaantulijoita tai riistaeläimiä. Ja kuten kaikki varmasti tietävät - metsässä juokseminen on parasta liikuntaa koiralle. Kivillä tasapainoilu ja runkojen yli hyppiminen kehittää mukavasti myös koordinaatiokykyä. Eikä unohdeta metsän merkitystä niin ihmisen kuin koirankin pääkopalle!
Elometsän sisäänkäynti
Elometsän sisäänkäynti
Elometsä avattiin juhannuksen tienoilla 2020 ja koiraihmiset ottivat sen hyvin ja innolla vastaan. Jos mielii saada jonkun tietyn ajan, niin kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Sähköinen ajanvaraus on näppärä ja erityisesti maksutapauudistus on hyvä. Varauksen saa nyt saman tien maksettua. Ovikoodi tulee sähköpostiin pari tuntia ennen varattua aikaa. Aikoja löytyy eri vaihtoehtoja puolesta tunnista eteenpäin. Suunnitteilla on toinenkin vastaavanlainen alue, jonne on tulossa mm. grillauspaikka. Jollei lähipiiristä löydy sopivaa juoksukaveria, niin Elometsässä järjestetään myös ns. yleisiä leikkitreffejä. Ryhmät on jaettu koon mukaan, joka lisää etenkin pienempien leikkijöiden turvallisuutta.
Auringon viimeiset säteet
Auringon viimeiset säteet
Kävimme itse tutustumassa Elometsään maanantai-iltana 3.8. Aika varattiin viikkoa ennen. Testaajina toimivat kaksi suursnautseria iältään 1v ja 2,5v. Molemmat ovat tottuneita metsissä liikkujia jo entuudestaan, mutta mitenkäs sitten kun metsä onkin aidattu... Huoli oli turha, koska koirat nauttivat täysillä siitä hetkestä lähtien kun pääsimme portista sisään. Rajat tutkittiin kyllä nopeasti, mutta alue todettiin riittäväksi. Isot mustat käyttivät tehokkaasti hyödyksi jokaisen neliömetrin metsässä ja niin näyttivät tehneen muutkin koirat meitä ennen. Karttaan merkityt polut olivat jo sekoittuneet lukuisten tassujen omiin reitteihin. Kakkakomposteja oli riittävästi ja keräämiseen tarkoitetut lapiot tukevia ja sopivan kokoisia. Takareunan lähellä kulkee rata, jossa junia kulki melko tiheään jopa arki-iltana. Meidän koiria se ei haitannut, mutta herkempi koira saattaa säikähtää ohikiitävää pikajunaa. Toisaalta tässä on myös erinomainen tilaisuus totutella näihinkin vempeleisiin turvallisesti!
Metsässä riittää tutkittavaa
Metsässä riittää tutkittavaa
Kaiken kaikkiaan kokemus oli erittäin positiivinen. Tunti kului nopeasti, mutta oli juuri sopiva tälläiseksi arkijuoksutukseksi. Elokuun alun ilta alkoi hämärtämään samoihin aikoihin kun paikalle saavuimme, joka tosin vaikeutti ainoastaan valokuvaamista. Elometsä on auki ympäri vuorokauden, joka ilahduttaa etenkin vuorotyöläisiä. Yön ajat ovat myös päiväaikoja edullisempia. Pimeällä metsässä pärjää otsalampun tai taskulampun kanssa eikä eksymistä tarvitse pelätä. Eli ei muuta kun omaa aikaa varaamaan - ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka! Mekin aloimme heti suunnitella seuraavaa käyntiä Elometsään...


Teksti: Riina
Kuvat otti Jaakko Pihlaja

Elometsän kotisivut: www.elometsa.fi

Löydät Elometsän myös facebookista sekä instagramista.

Partakoirat tykkäsivät 👍
Partakoirat tykkäsivät 👍
Takaisin Blogiiin
Luo kotisivut ilmaiseksi!