FitPAWS® Mini K9FITbones ™ - ensikosketus

01.02.2020
Tilasin nämä FitPAWS® Mini K9FITbones ™-tasapainotyynyt pitkähkön harkinnan jälkeen. Kuluttajahinta kun on melko korkea - n. 80€/pari. Haparoin hieman myös kokoa valitessa ja niinhän siinä kävi, että tarpeisiini olisi tuo isompi "perus" FITbone ollut parempi. Kyllä nämä pienetkin käyttöön tulevat, koska tarkoitus on yhdistää näitä jatkossa harjoituksiin isompien FITbone-tyynyjen kanssa. Mielestäni nämä ovat yksinään passelit tuollaiselle kuvissakin esiintyvälle n. 7-kiloiselle (+/-3kg) koiralle.
Valittavia värejä oli kolme: sininen, keltainen ja pinkki. Pakkauksessa on tyynyjen lisäksi säilytyspussi, englanninkielinen ohjekirjanen ja pumppu. Pumppuja saa tarpeen vaatiessa tilattua erikseenkin. Tyynyissä oli valmiiksi jo ilmaa, joten välttämättä ei tarvitse heti pumpun kanssa alkaa säätämään. Täydempi tyyny on kuitenkin aloittelijalle, seniorille tai pikkupennulle helpompi. Eli vaikeusastetta voi säätää ilman määrällä.
Ja eikun kokeilemaan! Testaajakoirassa moiset kapineet eivät herättäneet mitään erikoisempia ensireaktioita. Ei myöskään ilmennyt mitään intoa kavuta itse tyynyjen päälle saati ihmisen osoiteltua ja viitottua avuksi. Eli pakkokeinot heti käyttöön ja käsiavusteisesti laskeutuminen tyynyjen päälle. Yllätyksekseni junttipulla ei heti pyrkinytkään pois, vaikka nystyräpuolikin oli käytössä, vaan seistä nökötti tyynyillä kuin olisi siinä ikänsä ollut. Koska _AINA_ kannattaa lopettaa ajoissa, niin päätimme tähän ensimmäisen harjoituksen. FitPAWS ohjeistaa treenaamaan tyynyillä 15min päivittäin. Näin ekan kokeilukerran jälkeen vartti kuulostaa melko pitkältä ajalta. Ihan pelkkää kököttämistä ei homma ole, vaan harjoitusta voidaan muunnella ja/tai vaikeuttaa ajan myötä lisäämällä esim. venytyksiä.
Minkälainen oli siis ensivaikutelma? Erittäin positiivinen. Valmistajan sivuilla tuotteen pitäisi mm. parantaa tasapainoa ja koordinaatiokykyä, jonka se epäilemättä myös tekeekin. Ensikatsomalta koira tosiaan tuntui seisovan tyynyillä ryhdikkäämmin. Stimuloivat nystyrät eivät ainakaan tätä testaajakoiraa häirinneet eivätkä tyynyt tai tassut lipsuneet paikoiltaan. Suosittelen jälkiviisaana kuitenkin laittamaan alle vaikkapa joogamaton ihan varmuuden vuoksi!

Materiaali tuntui laadukkaalta, mutta hampaita tai kovaa raapimista tyynyt tuskin kestävät. Eli säilytä koiran/koirien ulottumattomissa!

Päivitetään tähän jatkoa jos ja kun jotain kerrottavaa on!

-Riina

PS. Tässä vielä linkkejä aiheeseen liittyen: 

FitPAWS: https://fitpawsusa.com/

Sonarc Ky (maahantuoja): www.sonarc.fi 

Avainsanat:  FitPAWS, Mini K9FITbones, tasapaino, tasapainotyyny, urheilukoirahieroja, core, urheilukoira, blogi, tuotearvio, eläintarvikkeet, kuntoutus
Luo kotisivut ilmaiseksi!